Web Analytics Made Easy - Statcounter

یخچال طبیعی چطور کار می‌کرد؟ یخ‌کش‌ها چه کسانی بودند؟! یخ کیلویی یک قَران! یکی از آخرین یخ‌فروش‌های تهران درگذشت

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از  فرادید؛ یکی از یخچال‌های طبیعی تهران که تا همین ۵۰ سال پیش فعال بود و بعد از تبدیل شدن به کارخانه یخ، تا ۱۵ سال پیش قالب‌های بزرگ یخ دست مردم و صنوف مختلف می‌داد، یخچال حاج محمدخان امیرمعتضدی معروف به یخچال حاج‌محمدخان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یخچالی پرمشتری در دل محله دزاشیب و در کوچه‌ای به همین نام. قلب یخی «کوچه یخچال» محله دزاشیب، اما سال‌هاست که از تپش ایستاده. آخرین بازمانده‌های پیکر آن یخچال تاریخی هنوز در دل محله باقی‌مانده؛ اما روح در بدن ندارد و دیگر از آن یخ‌های بلورینش خبری نیست.

پیدا کردن یخچال دزاشیب که روزگاری بسیاری از اهالی شمال تهران به مدد آن آب خنک سر سفره‌های خود داشتند، کار سختی نیست.

در این زمینه بخوانید؛

تصاویر کم یاب از زندگی روزمره در زمان ناصرالدین شاه

بقالی ها در عصر قاجار چه شکلی بودند؟ + عکس

قدیمی ترین نوحه ضبط شده در دوره قاجار + صوت

فقط باید از اهالی قدیمی محله آدرس گاراژ خیابان شهید احمدی را بخواهید. وسط گاراژ، جایی که ماشین‌های قراضه در انتظار تعمیر پارک شده‌اند، دریچه‌ای کوچک روی یک دیوار سیمانی دیده می‌شود.

دست‌نوشته قدیمی بالای دریچه، هویت و تاریخ یکی از قدیمی‌ترین یخچال‌های شمال تهران را در خود حفظ کرده است. اینجا روزگاری یکی از یخچال‌های طبیعی تهران بود که مردم از صنوف مختلف گروه گروه برای یخ‌هایش صف می‌کشیدند. حالا، اما سال‌هاست که در هر خانه یک یخچال پیدا می‌شود و یخچال‌های طبیعی به خاطره‌ای در ذهن قدیمی‌های محله تبدیل شده‌اند.

«محمدعلی وارسته‌پور» یکی از اهالی قدیمی دزاشیب که در همین محله به دنیا آمده و خاطره‌های بسیاری از کوچه یخچال دارد از نحوه کار یخچال‌های طبیعی و شیوه جالب تولید در این یخچال‌ها می‌گوید: «در همین محوطه گاراژ که ماشین‌ها در آن پارک کرده‌اند، یک استخر بزرگ با عمق کمتر از نیم‌متر وجود داشت که در زبان شمیرانی به آن «یخ‌چائون» می‌گفتند. زمستان که از راه می‌رسید آب قنات را در این استخر می‌ریختند.

آب از شدت سرما تا صبح یخ می‌بست. هر روز قبل از ظهر، وقتی قطر یخ زیاد می‌شد، آن را با دیلم می‌شکستند و تکه‌های یخ را در یخچال کنار استخر می‌ریختند تا در فصل تابستان برای امورات مختلف استفاده شود.»

یخچال طبیعی چطور کار می‌کرد؟

اکنون یک بنای سیمانی که دریچه‌ای کوچک در مرکز آن قرار دارد و از نوشته روی دیوار پیداست که روزگاری محل تحویل یخ بود، آخرین یادگاری به جا مانده از آن یخچال تاریخی است. اما محلی که یخ‌ها در آن تلنبار می‌شد تا در تابستان مورد استفاده قرار بگیرد، چه ساز و کاری داشت.

وارسته پور ادامه می‌دهد: «یخچال چیزی شبیه به آب‌انبار بود که در عمق ۱۵ متری زمین قرار داشت. در واقع محوطه‌ای بزرگ بود که با کارگران تکه‌های یخ را در آنجا می‌ریختند. یک دیوار گلی ۶ متری هم دور یخچال چیده بودند که روی سقف طاق ضربی و کاهگلی یخچال سایه می‌انداخت تا آفتاب داغ تابستان هم نتواند یخ‌های انباشته شده در یخچال را که در عمق ۱۵ متری زمین قرار داشت آب کند.

آخر زمستان که یخچال پر از یخ می‌شد، ورود شیب‌دار آن را که به عمق ۱۵ متری می‌رفت با کاهگل مسدود می‌کردند تا یخ‌ها در تابستان قابل استفاده باشد.»

تصویری تاریخی از کارگرانی که در یخچال‌های طبیعی کار می‌کردند

یخ‌کش‌ها چه کسانی بودند؟!

یخچال طبیعی دزاشیب پس ازمدتی به کارخانه یخ تبدیل شد. از آن کارخانه یخ، امروز فقط همین ساختمان سیمانی تحویل یخ و نوشته روی آن باقی‌مانده و نشانی از آن یخچال طبیعی قدیمی وجود ندارد. اهالی دزاشیب می‌گویند حوالی سال ۱۳۴۵ بود که یخچال طبیعی که با شیوه سنتی کار می‌کرد تعطیل شد و همزمان با توسعه این محله، کارخانه یخ‌سازی صنعتی جای آن را گرفت و نامش شد کارخانه یخ حاج‌محمدخان.

با وجود اینکه بیش از ۵۰ سال از تعطیلی یخچال طبیعی محله گذشته، اهالی قدیمی دزاشب که تابستان‌ها کار هر روزشان خرید یخ از این یخچال طبیعی بود، هنوز قیمت آن قالب‌های یخ را از یاد نبرده‌اند. وارسته‌پور می‌گوید: «یخچال حاج محمدخان امیرمعتضدی ۲ کارگر تنومند داشت که امورات یخچال را مدیریت می‌کردند.

تولید یخ در این یخچال‌ها کار بسیار سختی بود و لازم بود کارگران توانایی بدنی بالایی داشته باشند. در دوران کودکی و نوجوانی ما، دو کارگر تنومند به اسم مشهدی احمد و مشهدی محمود مسئولیت تکه‌تکه کردن یخ‌ها با دیلم و ریختن آن‌ها در یخچال را برعهده داشتند.

به همین دلیل تهرانی‌ها به این کارگر‌ها «یخ‌کش» می‌گفتند. آن‌ها وظیفه دیگری هم داشتند. از آنجایی که یخ باید تمیز و بدون آلودگی به دست مردم می‌رسید، شب‌ها مسئولیت داشتند مسیر قنات را از زباله پاک کنند تا آب تمیز وارد استخر شود.»

وقتی هنوز یخچال نبود، تهرانی‌ها چطور آب‌خنک می‌خوردند؟ | تصویری از مشقات تولید یخ در تهران ۱۵۰ سال پیش

افرادی هم بودند که جای ثابتی برای فروش یخ داشتند. آن‌ها الاغ و قاطری داشتند که خودشان تا یخچال می‌رفتند و یخ مورد نیازشان را به قیمت ارزان‌تر تهیه می‌کردند.

یخ کیلویی یک قَران!

اما تابستان که از راه می‌رسید، تازه قسمت سخت ماجرا شروع می‌شد. یخ‌کش‌ها باید تکه‌های یخ را به زحمت از عمق ۱۵ متری زمین و از دل یخچال پله پله بالا می‌کشیدند. وارسته‌پور می‌گوید: «مثل حالا نبود که در یخچال را باز کنی و یک قالب یخ داخل لیوانت بی‌اندازی.

کارگر‌ها ماه‌ها تلاش می‌کردند که تابستان یخ داشته باشیم. آن‌ها یخ‌ها را ۱۵ متر با از پله‌ها بالا می‌کشیدند و در همین نقطه که امروز محل پارک ماشین‌هاست می‌فروختند. یخ هم کیلویی فروخته می‌شد. یادم می‌آید آن روز‌ها قیمت هر کیلو یخ فقط یک قَران بود.»

یکی از آخرین یخ‌فروش‌های تهران درگذشت

در گوشه گاراژ جای خالی پیرمردی سفیدموی احساس می‌شود؛ «حاج‌طاهر» آخرین یخ‌فروش یخچال طبیعی محله بود. مردی سخت‌کوش و مهربان که چند دهه در این یخچال طبیعی زحمت کشید و در روزگاری که خبری از یخچال‌های برقی و خانگی نبود، با قالب‌های یخ تولیدی این یخچال، آب گوارا دست اهالی دزاشیب می‌داد. «حاج طاهر گودرزی» چندی پیش درگذشت تا آخرین یادگار یخچال حاج محمدخان امیر معتضدی هم به خاطره تبدیل شود.

بر اساس تاریخ شفاهی محله دزاشیب، حدود ۱۵ سال پیش کارخانه یخ حاج‌محمدخان هم تعطیل شد، اما در تمام این سال‌ها حاج‌طاهر گودرزی در گوشه گاراژ یخ می‌فروخت و قدیمی‌ها و صاحبان برخی رستوران‌ها از او یخ می‌خریدند. حاج طاهر و برادرش، زمانی کارگر همین یخچال طبیعی بودند و تابستان‌ها هر روز ۶۰ پله شیب‌دار را برای بالاکشیدن یخ‌های زمخت و سنگین، پشت سر می‌گذاشتند.

آن‌ها یخ‌های سنگین را در محوطه یخچال که دمای زیر صفر درجه داشت، در گونی می‌ریختند و به زحمت از پله‌ها بالا می‌کشیدند. وراسته‌پور می‌گوید: «بعد‌ها هم که یخچال طبیعی تعطیل شد، حاج طاهر در کارخانه یخ حاج محمدخان و بعد از آن هم با آخرین صاحب کارخانه یعنی حاج عباس ذاکری شمیرانی کار می‌کرد.

تا همین یکی دو سال پیش او همچنان در همین محل یخ می‌فروخت. چندلایه گونی، نایلون و در آخر یکی دو پتو روی قالب‌های یخی که از محلی دیگر می‌آورد، قرار می‌داد و با چند ضربه دیلم قطعات کوچک یخ را به مشتری‌ها می‌فروخت.»

تصویری از مرحوم طاهر گودرزی که سال‌ها دریخچال دزاشیب و کارخانه یخ محمدخان کار کرده بود

 

منبع: فرادید لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر تهران قدیم اخبار عمومی اخبار مرتبط تفریح پولدار‌ها در این خیابان تهران چه بود؟ ۱۴۰۱/۴/۲۶ هوای این ۱۳ استان بارانی خواهد بود ۱۴۰۱/۵/۳۱ نیسانی که بار کامیون می برد! + فیلم ۱۴۰۱/۵/۳۱ اگر این خصوصیات را دارید تنبل هستید! + راه درمان تنبلی ۱۴۰۱/۵/۳۱ علائم بحران سی سالگی برای زنان ۱۴۰۱/۵/۳۱ دلیل خیانت عاطفی چیست؟ + علایم خیانت عاطفی در مردان و زنان ۱۴۰۱/۵/۳۱ آخرین ویدیو ها کافه گردی مردانه مازیار لرستانی با دوستش + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۱ ۱۶:۳۲ چرا بی خوابی به سراغتان می آید؟ ۱۴۰۱/۰۵/۳۱ ۱۵:۵۵ واقعیت هایی از سختی های زندگی طناز طباطبایی از زبان خودش + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۱ ۱۵:۳۰ طرز تهیه پروتئین بار خانگی با چهار قلم مواد + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۱ ۱۵:۱۳ روش ساده برای برق انداختن ظروف مسی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۳۱ ۱۳:۴۶ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۸:۰۲ صد سال پیش تهرانی ها چطور آب یخ می خوردند؟ + عکس ۱۷:۵۹ عرضه ۵۰۰ دستگاه هایما ۶ شهریور در بورس کالا ۱۷:۴۷ سقف کارانه پزشکان شاغل در مناطق محروم برداشته شد ۱۷:۴۲ واریز مبلغ علی الحساب رتبه بندی به حساب معلمان ۱۷:۴۱ رودخانه ای پر از اسرار هخامنشیان + عکس ۱۷:۳۵ فوت و فن تعمیر موتور خودرو + ایرادات رایج ۱۷:۲۲ طرز تهیه مارمالاد گلابی با رنگی جذاب ۱۷:۰۸ آیفون ۱۴ مینی به بازار‌های جهانی عرضه می‌شود ۱۷:۰۱ رد ارتباط علی لاریجانی در پرونده «زیتون» قم ۱۶:۵۷ شهرداری یزد: خسارت سیل هنوز ادامه دارد ۱۶:۵۴ تبدیل نفت خام به فرآورده با سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی / جبران ناترازی سوخت کشور ۱۶:۵۳ عاملان ترور دختر متحد پوتین شناسایی شدند ۱۶:۴۵ بورل: احتمالا مذاکرات این هفته برگزار شود ۱۶:۴۲ مدافع اسپانیایی باز هم حاشیه ساز شد/ ​پیکه زیر قولش به شکیرا زد! ۱۶:۳۶ کالابرگ به معنای کوپن نیست ۱۶:۲۹ وضع عوارض صادراتی فولاد یا ضرر به منافع ملی؟ ۱۶:۲۲ نمی توان به شکل دستوری قیمت ها را به شهریور ۱۴۰۰ بازگرداند ۱۶:۱۳ میرکاظمی زمان افزایش حقوق ها را اعلام کرد ۱۶:۱۲ درخواست اصلاح قیمت مصوب مرغ/ صدور کالابرگ جهت خرید مرغ و مواد پروتئینی ۱۵:۵۶ شرکت های خدمات پس از فروش رتبه بندی خواهند شد ۱۵:۵۵ قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و ارز سی و یکم مرداد ماه / دلار در پایان ماه چند؟ ۱۵:۵۵ چرا بی خوابی به سراغتان می آید؟ ۱۵:۵۰ فهرست مشکلات مراجعه کنندگان به گمرک امشب به وزارت اقتصاد می رود ۱۵:۲۹ حادثه برای وزیر راه و لغو جلسه کمیسیون اصل نود ۱۵:۲۵ عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌ الله خامنه ای: فساد سیستمی نداریم ۱۵:۲۲ اجرای طرح پزشک خانواده در تمام کشور؟ ۱۵:۲۰ گزارش اخیر تحقیق و تفحص مجلس هنوز به قوه قضاییه واصل نشده است / دادگستری و دادستانی تهران به محض وصول گزارش شعبه‌ای ویژه تشکیل دهند ۱۵:۱۵ رونمایی از یخچالِ (فریزر پایین) سازگار با محیط زیست ال‌جی ۱۵:۱۳ طرز تهیه پروتئین بار خانگی با چهار قلم مواد + فیلم ۱۴:۵۶ آخرین آمار کرونا در ایران / ۶۲ نفر فوت شدند ۱۴:۵۵ جدیدترین محصولات قطعه سازی کروز، ایسکرا و رایزکو در نمایشگاه مسکو رونمایی شد ۱۴:۴۴ سقوط قیمت خودرو ادامه دارد / کاهش ۱۰ میلیونی قیمت پژو ۲۰۷ +جدول قیمت ۱۴:۴۰ خلاقیت های جالب در صنعت ماینینگ ۱۴:۲۷ ظرفیت تولید نفت خام ایران تا پایان سال به بیش از ۴ میلیون بشکه در روز می رسد ۱۴:۲۷ تعدد تولیدکنندگان در صنعت لوازم خانگی مانع از ایجاد انحصار شده است ۱۴:۲۱ پیشنهادات ۴ گانه همتی برای اصلاح قانون بانک مرکزی ۱۴:۱۷ از صندوق خواسته ریالی نداشته باشید، خط قرمز است! ۱۴:۱۲ وضعیت آب شهرکرد به پایداری رسید ۱۴:۱۱ عوارض آزادراهی تا اربعین گران نمی شود ۱۳:۵۹ نتایج آزمون وکالت اعلام شد ۱۳:۵۰ ۵ درسی که زندگی تان را دگرگون می کند ۱۳:۴۶ روش ساده برای برق انداختن ظروف مسی + فیلم ۱۳:۴۳ روز پزشک سال ۱۴۰۱ + علت نام گذاری، روز جهانی و تاریخچه بزرگداشت ابوعلی سینا ۱۳:۴۲ بورس، برجام و دیگر هیچ! / قرمز پوشی شاخص کل به سه رسید ۱۳:۴۱ انقلاب اقتصادی شی جین پینگ در حال توسعه رشد ۱۳:۳۵ مشاور رییس دولت امارات: بازگشت سفیرمان به ایران در راستای رویکرد منطقه ای برای ترمیم و تقویت روابط است ۱۳:۳۰ وزیر کشور: کارت های ملی تا دو ماه آینده تحویل مردم خواهد شد ۱۳:۲۷ ایده خلاقانه یک پزشک برای کارت عروسی + عکس ۱۳:۲۶ پاساژ ناایمن مهستان تهران در آستانه پلمب و تعطیلی قرار گرفت ۱۳:۲۲ نماینده زاهدان در مجلس: طالبان برای حقابه هیرمند بازی در آورده است اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تهران قدیم اخبار عمومی یخچال های طبیعی یخچال طبیعی عمق ۱۵ متری کارخانه یخ تهرانی ها ۱۴۰۱ ۵ ۳۱ حاج طاهر یخچال ها سال پیش فیلم ۱۴ سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۵۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟

میزان مصرف برق یخچال فریزر‌های خانگی در طول یک شبانه‌روز بسته به نوع تکنولوژی ساخت و کارخانه سازنده آن از ۱.۸ تا سه کیلووات ساعت متغیر است. اگر میانگین مصرف برق یخچال فریزر‌ها را درحدود ۲.۵ کیلووات ساعت در شبانه‌روز در نظر بگیریم، برق مصرفی این دستگاه‌ها به طور متوسط در هر ماه ۷۵ کیلووات ساعت است که با احتساب ۲۱ میلیون دستگاه یخچال فریزر به طور تخمینی در کشور، سالانه ۲۷۵۰۰ گیگاوات ساعت برق توسط این دستگاه‌ها مصرف می‌شود.

در این بین یخچال‌های بدون برچسب یا بازده انرژی پایین (F و G) تقریبا دو برابر یخچال‌های بهینه و بازده انرژی بالا (A و +A) برق مصرف می‌کنند که مصرف‌کنندگان می‌توانند با اجرای راهکار‌ها و رعایت توصیه‌هایی نقش موثری را در کاهش مصرف انرژی این وسائل و در نهایت کاهش هزینه‌های خود ایفا کنند.

مصرف‌کنندگان باید هنگام خرید یخچال فریزری را انتخاب کنند که با توجه به برچسب انرژی دارای بالاترین بازده و کم‌ترین مصرف انرژی باشد. همچنین حجم یخچال فریزر باید با توجه به نیاز و تعداد افراد خانواده انتخاب شود تا از فضای آن به طور کامل استفاده شود. در بسیاری از موارد یک یخچال فریزر ۱۴ فوت می‌تواند نیاز یک خانواده دو تا چهار نفره را برآورده سازد.

علاوه‌براین برفک‌های یخچال و فریزر را به طور منظم آب کنید، زیرا با افزایش قشر برفک، مصرف انرژی بالا می‌رود، با انتخاب یخچال‌های مجهز به سیستم برفک‌زدای اتوماتیک (NoFrost)، مصرف برق بدون دخالت مصرف کننده کاهش می‌یابد.

وقتی یخچال یا فریزر در کنار دستگاه‌های گرمازا مثل اجاق گاز، آبگرم کن، شوفاژ و همچنین زیرنور مستقیم خورشید قرار داشته باشد، مصرف انرژی آن افزایش می‌یابد، لذا اگر مکان مناسب دیگری برای یخچال فریزر در آشپزخانه وجود ندارد، با یک پوشش مناسب (عایق حرارتی) یخچال فریزر را از حرارت و گرما حفظ کنید.

علاوه بر این فضای پشت یخچال و فریزر برای گردش هوا باید حداقل به اندازه ۱۰ سانتی‌متر با دیوار فاصله داشته باشد. ضمنا لازم است لوله‌های پشت یخچال و فریزر حداقل سالی دوبار گردگیری شود. رعایت این موارد سبب انتقال حرارت بهتر بین هوا و لوله‌ها خواهد شد.

پایه‌های یخچال فریزر باید روی یک سطح تراز و صاف قرار گیرد. عدم رعایت این موضوع باعث می‌شود تا در یخچال به طور کامل بسته نشده، در نتیجه هوای سرد یخچال، خارج  و هوای گرم وارد آن شود که باعث افزایش کارکرد یخچال و در نهایت بالا رفتن مصرف برق آن می‌شود.

مواد غذایی پخته شده و داغ را پیش از سرد شدن کامل داخل یخچال فریزر قرار ندهید و از گذاشتن همزمان مقدار زیادی مواد غذایی داخل یخچال و به ویژه فریزر خودداری کنید. این کار فشار زیادی را بر موتور آن واحد خواهد کرد.

از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف و مواد غذایی داخل یخچال فریزر پرهیز کنید، چرا که این کار گردش هوا را در داخل یخچال فریزر دچار اختلال کرده و سبب افزایش مصرف برق می‌شود.

برای نگهداری مواد غذایی، پس از گذاشتن آنها داخل کیسه‌های فریزر، درب آنها را به صورتی ببندید که دیگر هوای اضافی در داخل آن وجود نداشته باشد. در ضمن روی هر یک از کیسه‌ها، برچسبی که حاوی مشخصاتی نظیر نام مواد غذایی، نوع آن (سرخ شده، پخته، خام و …) و تاریخ انجماد است را بچسبانید. چنین برچسبی را با اطلاعات کلی‌تر شامل فهرست مواد غذایی داخل هر سبد، کشو، قفسه و یا طبقه نیز تهیه کرده و در محل مناسب بچسبانید. به این ترتیب دستیابی به مواد غذایی مورد نیاز بسیار آسان، سریع و سهل‌الوصول خواهد شد.

از باز و بسته کردن بیهوده درب یخچال یا فریزر پرهیز کنید و سعی کنید در موقع باز کردن درب، مدت طولانی باز نماند. همچنین نوار لاستیکی درب یخچال وفریزر به مرور زمان، انعطاف و کارآیی خود را از دست می‌دهد. توصیه می‌شود که سالی یک بار سالم بودن نوار‌ها کنترل شود تا در صورت کوچک‌ترین نشت هوا، نسبت به تعویض آنها اقدام گردد.

افتادگی درب یخچال یا فریزر به مرور زمان باعث بسته نشدن کامل درب و جدا شدن نوار لاستیکی از درب یخچال می‌شود که باید نسبت به تعویض لولای درب اقدام گردد تا از اتلاف برق به جهت خروج هوای سرد یخچال جلوگیری شود.

از گذاشتن بطری‌های حاوی نوشابه‌های گازدار در قسمت جایخی یخچال‌ها و یا قرار دادن آنها در فریزر جدا خودداری نمایید. این کار باعث می‌شود تا پس از انجماد کامل مایع در داخل بطری، درب بطری باز شود و یا براثر فشار زیاد به بطری، بطری شکسته و مایع آن در داخل فریزر و یا جایخی یخچال پراکنده شود.

عدم رعایت همین موضوع باعث می‌شود تا حداقل زمانی بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یخچال فریزر را برای تمیز کردن ناشی از ترکیدن بطری باز بگذاریم که خود باعث اتلاف انرژی زیادی خواهد شد.

از قراردادن انواع قوطی‌های کنسرو، رب گوجه فرنگی، گالن‌ها و بطری‌های حاوی شربت، ترشیجات، شیشه‌های مربا، عسل و … داخل یخچال خودداری کنید. این کار باعث اشغال بی‌مورد فضای یخچال و به طبع آن افزایش مصرف برق دستگاه خواهد شد.

با توجه به این‌که در فصول گرم دلیل باز و بسته شدن زیاد درب یخچال به منظور استفاده از آب خنک است، حتی‌الامکان در هنگام خرید این وسیله، یخچال فریزری را انتخاب کنید که دارای آب سرد کن باشد.

در صورت تمایل و نیاز به خرید یخچال فریزر‌های سایدبای‌ساید حتما دستگاهی را انتخاب کنید که علاوه بر داشتن آب سردکن و یخ‌ساز دارای درب‌های مجزا باشد. همچنین در هنگام خرید به بسته شدن کامل درب‌ها و مرغوبیت و چسبندگی نوار لاستیکی درب یخچال فریزر دقت و توجه کافی داشته باشید.

تنظیم صحیح و به موقع ترموستات یخچال و یا فریزر نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی این وسائل خواهد داشت و به عبارتی تنظیم نادرست و یا عدم توجه به تنظیم به‌موقع ترموستات باعث فاسد شدن و یا یخ‌زدگی مواد غذایی و به طبع آن افزایش مصرف انرژی خواهد شد؛ بنابراین درجه ترموستات فریزر را معمولا روی ۱۸ درجه زیر صفر و درجه ترموستات یخچال را روی چهار درجه بالای صفر تنظیم کنید.

برای شست‌وشوی جداره‌های داخلی یخچال فریزر چه هنگامی که برای اولین بار می‌خواهید از آن استفاده کنید و چه زمانی که قصد تمیز کردن آن را دارید، از مخلوط آب نیم گرم و جوش شیرین (هر لیتر آب یک قاشق جوش شیرین) و یک قطعه اسفنج نرم استفاده کنید و سپس آن را با پارچه‌ای نرم و تمیز خشک کنید.

پس از هربار شست‌وشو برای یکنواخت شدن سرمای داخل یخچال فریزر باید مدتی (از زمان روشن شدن اولیه تا خاموش شدن کمپرسور یخچال) یخچال فریزر خالی بوده و با درب بسته کار کند.

در خصوص برچسب انرژی این محصول نیز باید گفت، برچسب انرژی از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده که هر قسمت نمایانگر اطلاعاتی است که خریداران یخچال فریزر می‌توانند با توجه به این اطلاعات درهنگام خرید، دستگاهی را انتخاب کنند که در مقایسه با سایر مدل‌های مشابه از کارآیی و بازدهی بیشتر و مصرف انرژی کمتری برخوردار باشد.

سه قسمت اولیه این برچسب که در تمامی وسائل انرژی بر خانگی مشترک است به ترتیب نمایانگر علامت تجاری شرکت سازنده، نام شرکت سازنده و مدل دستگاه است. قسمت چهارم آن نیز آرم سازمان ملی استاندارد و قسمت پنجم که مهم‌ترین بخش آن محسوب می‌شود برچسب انرژی است به وسیله (۷) حرف لاتین از +++A تا D و (۷) رنگ سبز تا قرمز مشخص شده و هر یک از حروف و رنگ‌ها معرف درجه‌ای از مصرف انرژی دستگاه است.

حرف A+++ و رنگ سبز پررنگ نشانگر کم‌ترین مصرف انرژی و بیشترین بازدهی و حرف D و رنگ قرمز نشانگر بیشترین مصرف انرژی و کمترین میزان بازدهی دستگاه است. مصرف‌کنندگان می‌توانند در هنگام خرید یخچال فریزر با دقت و توجه به حرف لاتین درج شده و رنگ مشخص شده دراین قسمت از میزان کارآیی و بازدهی و همچنین مصرف انرژی دستگاه اطلاع یابند.

 ردیف‌های بعدی در یخچال فریزر نشانگر میزان مصرف انرژی دستگاه مورد نظر براساس استاندارد ملی تدوین شده براساس کیلووات ساعت در سال، حجم خالص یخچال فریزر براساس آزمون استاندارد، درجه بندی قسمت انجماد و میزان صدای تولید شده توسط یخچال فریزر را نشان می‌دهد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • بزرگداشت آیت الله ضیاءالدین نجفی(ره) در قم برگزار شد
  • زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»
  • علی کریمی و حسینی دوباره از لیست خط خوردند
  • جدول پخش برنامه‌های انتخاباتی شبکه تهران 
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • جدول پخش برنامه‌های انتخاباتی شبکه تهران
  • (ویدئو) لحظه سیلی زدن مدیرعامل به صورت مربی تیم تهرانی
  • لحظه سیلی زدن مدیرعامل به صورت مربی تیم تهرانی + فیلم
  • چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟
  • نخستین آزمون رانندگی و اولین تهرانی که تصدیق رانندگی گرفت